Hun har opgivet gymnasiet og kørekortet efter flere forsøg – nu ved hun hvorfor
Spoiler alert: I den her artikel afsløres det, hvad der sker i program 1 af 'Korpset'.
Mathilde Beuschau gisper efter vejret. Små, hidsige bølger smækker hende i baghovedet, mens hun kæmper for at fortsætte med at udføre de mavebøjninger, hun er blevet beordret at lave.
Øvelsen er kun lige begyndt, men Mathilde Beuschau går i panik. Så hun reagerer på første impuls, rejser sig resolut fra vandkanten og tramper op på stranden.
Militærdragten er gennemblødt, ansigtet er vådt af saltvand og salte tårer, og Mathilde Beuschau giver op.
Det gør hun ofte.
Denne gang på andendagen i TV 2 Echo-programmet ‘Korpset’, hvor 14 unge aspiranter prøver kræfter med et kursus stærkt inspireret af optagelsesforløbet for danske elitesoldater. Det betød, at Mathilde Beuschau måtte forlade programmet.
Se Korpset fra start - sådan får du TV 2 Play
- I momentet føltes det rigtigt. Men nu irriterer det mig helt vildt, for jeg havde meget mere at give af. Jeg ville gerne have været meget mere presset på min fysik, siger hun.
Hidsigt TV-barn
Men 23-årige Mathilde Beuschau reagerer altid på sine første impulser.
Følelserne fylder. Hun græder meget, griner meget.
Som barn blev hun landskendt som den lille, hvidhårede hidsigprop fra TV 2-programmet ‘Årgang 0’, der fulgte fire børn og deres familier fra fødslen til voksenlivet.
Mathilde Beuschau fyldte meget, og det var svært for hendes søskende. Fordi det i forvejen opmærksomhedskrævende barn også løb med alt opmærksomheden fra tv-holdet. Efter syv år i bedste sendetid valgte Mathilde Beuschaus forældre derfor at forlade programmet.
I dag er Mathilde Beuschaus temperament stadig noget nær det samme.
- Folk omkring mig er i hvert fald aldrig i tvivl om, hvordan jeg har det, siger hun.
Giver altid op
Derfor har hun aldrig fået det kørekort, hun ellers har forsøgt at tage fire gange. To gange er hun begyndt i gymnasiet - og begge gange er hun droppet ud igen. Til gengæld flyttede hun spontant hjemmefra som 17-årig og stikker ofte af på afbudsrejser, når hverdagen bliver besværlig.
Det kan være en styrke at være tro mod sine egne impulser, men det har også kostet mange frustrerede tårer. Hos hende selv og hos mennesker omkring hende.
Derfor var det en stor lettelse, da Mathilde Beuschau i begyndelsen af året fik en psykiaters ord for, at hun ikke er som alle andre. Og da hun i foråret vendte hjem fra optagelserne til ‘Korpset’, var hun også klar til at begynde på den medicin, der skulle hjælpe hende.
- Det er så irriterende, at jeg aldrig kan gøre noget færdigt. Det gør mig da ked af det, siger Mathilde Beuschau.
Men det er svært for hende at forklare, hvorfor hun altid flygter fra det, der er svært.
- Mit hoved eksploderer bare, når jeg møder noget, der virker uoverskueligt.
Gossip Girl og pasta i skoletiden
Mathilde Beuschau har aldrig været vild med at gå i skole. I folkeskolen kom hun en del på inspektørens kontor, og lærerne bad hende ofte om at tonse en tur rundt om bygningen.
Så da hun i 8. klasse opdagede, at hun bare kunne blive væk, smuttede hun flere gange om ugen hjem igen, så snart forældrene havde forladt hjemmet.
Lærerne spiste hun af med undskyldninger om menstruationssmerter eller en seddel, hvor hun udgav sig for at være sin mor, hvis det var nødvendigt. Og så fladede hun ellers ud på sofaen med tv-serien 'Gossip Girl' og pasta med ketchup.
Stak af hjemmefra
Mathilde Beuschaus iltre temperament fyldte generelt meget i barndomshjemmet i Valby.
Fra en tidlig alder kunne hun smække med døren, så det smældede, og der kunne sagtens ryge en tallerken med den lille piges aftensmad gennem spisestuen.
For der var mange heftige skænderier mellem Mathilde Beuschau og hendes forældre. En dag eskalerede et af dem så meget, at den 17-årige Mathilde Beuschau til sidste fyldte en rullekuffert og flyttede hjemmefra.
- Det er vel noget rigtig mange børn og teenagere truer med. Men jeg gjorde det sgu, siger Mathilde Beuschau.
- Det var nok meget godt. For jeg var pisseirriterende, så min familie og jeg trængte til noget luft fra hinanden.
12 ansatte og 200 kvadratmeters kontor
I den spirende voksentilværelse kørte tingene egentlig ret godt for Mathilde Beuschau.
Hun trivedes, hun tjente sine egne penge og delte flittigt ud af sin store interesse for træning på de sociale medier.
Men temperamentet var der stadig.
I 2020 startede hun som selvstændig sundhedscoach. På et lille års tid voksede hendes virksomhed fra et hobbyprojekt, til at hun pludselig arbejdede mindst 14 timer i døgnet, havde 12 medarbejdere og 200 kvadratmeters kontor i Indre København.
Det gik stærkt, og Mathilde Beuschau halsede efter. Hun havde endnu ikke haft en eneste fridag, siden hun begyndte, og næsten hver morgen stod hun grædende ud af sengen. Ofte lå hun fastfrosset på sofaen og scrollede i flere timer, mens hun kun blev mere stresset.
En vred mail
Og da hun en dag vågnede op til en mail fra en utilfreds klient, slog det klik.
Mens hun stadig sad i sin seng, og før hun nåede at tænke sig om, havde Mathilde Beuschau sendt en alt for lang og alt for vred mail retur.
Mathilde Beuschau kan godt se, at det ikke var super smart. Men batterierne var brugt op, og den slags er Mathilde Beuschau ikke god til at fornemme.
Hun kender det fra de tusindvis af raserianfald, der har ramt hende gennem tiden, og fra hendes tid som manager på McDonald's. Her tog hun 27 nattevagter på en måned, inden hun til sidst drattede om i baglokalet og måtte hentes af sin far.
Hjernen popper derudaf
Så Mathilde Beuschau droslede ned for arbejdet, inden det endte helt galt. Men det begyndte også at gå op for hende, at det ikke kunne fortsætte sådan her.
Selvom hun arbejdede mindre, væltede tankerne og impulserne stadig rundt i hende. Mathilde Beuschau tænkte mere og mere over, om andre menneskers hoveder også konstant føltes som en popcornsmaskine på overarbejde?
- Jeg kunne hverken holde min krop eller mit hoved i ro. Enten kunne jeg ikke samle mig om noget, eller også var jeg 100 procent besat af et projekt, forklarer Mathilde Beuschau.
Hun synes ikke, at hun kunne leve det liv, hun gjorde, og have det arbejde, hun havde, med et hoved, der konstant kogte over. Hvor hendes verden kunne væltes af en utilfreds klient.
Så Mathilde Beuschau gik til lægen.
Nej tak til piller
Lige inden Mathilde Beuschau i foråret skulle på optagelser til ‘Korpset', konkluderede en psykiater ret hurtigt, at Mathilde Beuschau har adhd.
Det var fedt at få svar, men Mathilde Beuschau syntes bestemt ikke, det var fedt, at hun nu skulle til at tage medicin.
- Jeg var 23 år, og jeg havde startet min egen virksomhed og opnået vildt mange resultater, som jeg er stolt af, uden medicin. Så hvorfor skulle jeg lige pludselig til at have hjælp?, siger Mathilde Beuschau.
Da hun var hjemme fra optagelserne til ‘Korpset’, gav hun alligevel adhd-medicinen Ritalin en chance.
Ro på øverste hylde
Og så blev der ellers helt stille i hovedet på Mathilde Beuschau.
- Det var en ro, jeg aldrig havde følt før. Og så måtte jeg jo overgive mig, siger Mathilde Beuschau.
For hende var medicinen det helt rigtige. Den betyder ikke, at hun ikke er den samme energibombe, der elsker høj puls, har tusind idéer og har svært ved at holde sin kæft.
Og den betyder heller ikke, at temperamentet er forduftet. Der skal nok komme flere udsving, og Mathilde Beuschau har stadig behov for dage, hvor hun absolut ikke skal andet end at lade op. Derfor er hun glad for, at hun har en tolerant familie – og at hun som selvstændig ikke er bundet fra 8 til 16.
Til gengæld betyder medicinen rent faktisk, at Mathilde Beuschau nu kan sidde stille på en stol i mere end ti minutter, uden at det hele sitrer. At hun kan fokusere og slappe af. Og måske vigtigst af alt, at hun har overskud til at rumme andre menneskers følelser og bedre kan sætte sig selv til side.
Se 'Korpset' på TV 2 Play allerede nu eller onsdag klokken 20.40 på TV 2 Echo.