Han fik ikke den sidste rose i 'Bachelorette' – sådan går det i dag

Advarsel. I denne artikel afsløres det, hvad der sker i finalen af 'Bachelorette'.

Da Kristian Stig Henriksen gik Mette Sommer i møde for at få at vide, om det var ham, der skulle have den sidste rose, fik han øjenkontakt med hende på tværs af den smukke, grønne oase, hvor overrækkelsen skulle finde sted.

Først tænkte han, at hun så ked af det ud. Men så smilede hun til ham, og så blev han mere rolig og sikker på, at rosen var til ham

Men roen var kort.

- Jeg prøver virkelig at mærke efter, hvad jeg føler for dig, og hvad jeg føler for den anden. Så jeg kan desværre ikke tilbyde dig en rose.

Ydmygende afvisning

Sådan sluttede det på målstregen for 25-årige Kristian Stig Henriksen i årets 'Bachelorette', da Mette Sommer altså valgte at give den sidste rose til 26-årige Boris Hiort i den store finale.

- Jeg var slet ikke forberedt på at blive afvist lige der, og jeg oplevede det som ekstremt ydmygende på grund af kameraerne. Og det er helt vildt uvant, at noget bare slutter fra det ene øjeblik til det andet uden videre forklaring, siger Kristian Stig Henriksen.

Han var på daværende tidspunkt oprigtigt forelsket i Mette Sommer og følte, at de havde "noget kørende", der rakte udover tv-programmet.

- Jeg følte, at hun havde leget med mine følelser, og jeg tog derfra meget trist og uafklaret, siger han.

Påvirket af kameraerne

Efter den sidste roseceremoni gik turen ikke hjem til Danmark lige med det samme for Kristian Stig Henriksen. Han skulle tilbringe to dage på et hotel i Mexico uden kameraer med sin meddeltager Jonas Dahl Grue, inden de skulle flyve hjem.

De to brugte dagene på at lade oplevelsen i 'Bachelorette' bundfælde sig og – for Kristian Stig Henriksens vedkommende – at komme sig efter afvisningen. Hans humør svingede i de dage meget, og han brugte Jonas Dahl Grue som sin "støtteperson".

Det var i disse dage, hvor kameraerne var slukkede, at det også ramte ham, hvor meget han havde lagt bånd på sig selv under optagelserne til 'Bachelorette'.

- Jeg var der for at lære Mette at kende, og jeg ville ikke gøre mig sjov eller anderledes for at lave tv. Jeg kom til at overanalysere for meget, fordi jeg kom i tvivl om, hvad der var reelt.

Jeg turde ikke stille krav eller gå for meget til Mette

Kristian Stig Henriksen

Noget, han tror, der kan have påvirket hans muligheder for at lære Mette Sommer bedre at kende og få den sidste rose.

- Jeg turde ikke træde ved siden af i programmet, jeg turde ikke stille krav eller gå for meget til Mette, selvom der var mange ting, hvor jeg tænkte: "Hvorfor fanden gør hun det der?", siger Kristian Stig Henriksen og tilføjer:

- Der var så meget, jeg havde gemt til at spørge hende om, når vi var kommet hjem, og så meget, vi skulle have snakket om. Men det skulle vi så ikke, og pludselig var det ligemeget.

"Tanker om Mette"

Kristian Stig Henriksen endte dog faktisk med at få talt alt ud med Mette Sommer.

Fem dage efter hjemkomsten til Danmark talte de to sammen på Facetime. På det tidspunkt havde Kristian Stig Henriksens følelser lagt sig, og han var klar til at få svar.

Han havde samlet sine spørgsmål til Mette Sommer på et A4-ark, som han havde givet overskriften "Tanker om Mette".

Hans spørgsmål til hende gik meget på hendes opførsel i programmet, og Kristian Stig Henriksen ville særligt gerne til bunds i, hvor meget af Mette Sommers adfærd der var styret af produktionsholdet, og hvor meget der var "ægte".

Kristian Stig Henriksen husker det som en god snak, og han har i dag et venskab med Mette Sommer. De to har set hinanden talrige gange, siden de kom hjem fra Mexico.

Jeg har aldrig haft så gode muligheder som nu, men har aldrig haft mindre lyst

Kristian Stig Henriksen

Har ikke datet siden 'Bachelorette'

Kristian Stig Henriksen er fortsat single den dag i dag og har med egne ord "trukket sig lidt" fra "dating-gamet".

Selvom han oplever en stor interesse på Instagram fra kvinder i alle aldre efter sin deltagelse i programmet, har han ikke datet, siden han kom hjem.

- Jeg har aldrig haft så gode muligheder som nu, men har aldrig haft mindre lyst, siger han med et grin.

Han har i stedet fokuseret på sine studier, taget eksamener og har også skullet vænne sig til at blive genkendt på stambarerne i Aarhus.

Oplevelsen af at date intensivt i 'Bachelorette' har givet ham et nyt syn på moderne dating. Han tror ikke længere, at Tinder og Instagram er vejen frem for ham.

- De sociale medier og appsene fortæller hele tiden én, at der er tusinde andre muligheder. Det er ikke en god ting, siger han.

Jeg har virkelig fundet ud af, hvor dårlig jeg er til at identificere og sætte ord på mine følelser

Kristian Stig Henriksen

Har svært ved at sætte ord på følelser

De vigtigste lektier lærte han dog i fællesskabet med de andre mænd i villaen i 'Bachelorette'.

Det var i mødet med dem, at det gik op for Kristian Stig Henriksen, at han har et meget begrænset sprog for sine følelser.

Det stod klart for ham, da han oplevede, hvor let nogle af de andre mænd havde ved at sætte ord på, præcis hvordan de havde det.

- Jeg har virkelig fundet ud af, hvor dårlig jeg er til at identificere og sætte ord på mine følelser. Jeg ved godt, at der findes mere end trist og glad, og at sproget er mere nuanceret end det, men det er jeg virkelig blevet udfordret på i programmet, siger han.

Den vigtiste ting, som Kristian Stig Henriksen lærte under 'Bachelorette', lærte han fra "konkurrenten" Boris Hiort under en snak om, hvor svært det var at risikere afvisning foran rullende kameraer.

- Han sagde: "Nogle gange bliver man ked af det og såret – men det er også en god ting. Det er også godt at opleve det". Det gav virkelig mening for mig, siger Kristian Stig Henriksen.

Hvordan det er gået siden, og om parrene stadig er sammen i dag, kan du se i ekstraprogrammet 'Efter den sidste rose', som kommer på TV 2 Play og TV 2 Echo tirsdag 25. juli.